Dela vår övertygelse

vindelalven

Vi har bestämt oss

Vi vet att västvärldens livsstil inte är den bästa för vår planet. Samtidigt vill vi ju njuta av livet. Vi tänker att om vi i det lilla och ofta enkla valet kan bidra till en mer långsiktig livsstil så vill vi göra det. T ex, lägg mer grönt på tallriken när du äter. Drick vanligt vatten direkt ur vår kran istället för flaskvatten. Smaksätt gärna med en skiva lime eller citron om du vill. Vi tror på balans.

Vi har bestämt oss för en hållbarhetsfilosofi som genomsyrar vår verksamhet och det sätt vi arbetar på.

Vi minskar svinnet på mat genom förbättrade rutiner i kök och servering.

Vi jobbar i så stor utsträckning som möjligt med lokala och inhemska råvaror.

Vår vinlista ska alltid erbjuda ekologiska alternativ.

Vi jobbar gärna med småskaliga vin- och ölproducenter.

Vi använder miljövänliga rengöringsmedel i städ och underhåll.

Vi skapar förutsättningar för minskad energianvändning.

Vi stöttar initiativet Water for Africa.

Utanför våra fönster forsar rent och friskt fjällvatten fram i vackra och vilda Vindelälven. Vi tar för givet att friskt vatten finns på våra bord och i våra kranar varje dag. Samtidigt är rent vatten en tillgång som kan förändra allt. Vatten spelar en fundamental roll i vardagen för alla människor världen över. Vatten ger möjlighet till liv och tillväxt här idag och för framtida generationer.

Har du hört historien om Siabatou? En kvinna från Gambia som varje dag går en sträcka lika lång som ett marathonlopp för att hämta rent vatten till sig själv och sin familj. Vid Paris Marathon fängslade Siabatou publiken genom att gå hela sträckan med en 20 kilo tung vattenhållare på huvudet. Hon deltog i Paris på bekostnad av Water for Africa, en non-profit organisation som anlägger borrhål för vatten i Siabatous hemby.  Många andra kvinnor i Gambia går liknande sträckor som Siabatou eller till och med längre för att hämta hem vatten.

Water for Africa anlägger idag borrhål för rent vatten i små byar över hela Gambia. Förutom borrhålen stöttar Water for Africa byarna med utbildning och support så att insatsen blir långsiktig och hållbar i många år. Hittills har Water for Africa borrat 100 vattenhål runt om i Gambia.

Genom att ekonomiskt bidra till Water for Africas verksamhet hjälper vi Siabatou och andra kvinnor samt därigenom deras familjer och hela byar till ett enklare och friskare liv.

Vi hoppas att du vill dela vårt engagemang för moder jord, rent rinnande vatten och kommande generationer människor.